Hier bent u:   Federatie Christelijk MBO > Over de Federatie > Practoraat

Practoraat

Het practoraat is het praktijkgeoriënteerde lectoraat van de Federatie Christelijk MBO. Doel hiervan is het stimuleren van identiteitsontwikkeling.

Om het doel van het practoraat te bereiken, worden er twee fasen onderscheiden.

Eerste fase
In de eerste fase wordt er een organisatieonderzoek gedaan. Identiteitsontwikkeling is hier organisatieidentiteitsontwikkeling. Het gaat hierbij om vragen als:

In het kader van deze eerste fase is er in 2013 en 2014 onderzoek gedaan naar de identiteit van twee christelijke mbo-instellingen: Alfa College, locatie Hardenberg, en Cibap, vakschool voor verbeelding. In juni 2015 verschijnt hierover een onderzoeksartikel in Narthex, tijdschrift voor levensbeschouwing en educatie.

Tweede fase
In de tweede fase van het practoraat worden studenten betrokken bij de identiteitsontwikkeling van de organisatie. Identiteitsontwikkeling krijgt hierdoor een extra lading, omdat nu ook de identiteitsontwikkeling van de studenten zelf betrokken wordt bij de identiteitsontwikkeling van de organisatie.

Voor de tweede fase zullen in 2015 (onderzoeks)activiteiten ondernomen worden in het practoraat.

albedacollege     rocmensoalting     roca12     landstede     friesepoort     cibap     Logo MBO Utrecht zwartwit     alfacollege