Hier bent u:   Federatie Christelijk MBO > Nieuwsberichten > Theo Rietkerk nieuwe voorzitter Federatie Christelijk MBO

Theo Rietkerk nieuwe voorzitter Federatie Christelijk MBO

Theo Rietkerk (voorzitter CvB bij Landstede, Zwolle) is de nieuwe voorzitter van de Federatie Christelijk MBO voor 2020. Hij is Christien de Graaff (tot 31-12-2019 lid CvB Alfa-college, Groningen) opgevolgd, die van 2014 t/m 2019 voorzitter was. Vanaf 2020 zal het voorzitterschap van de Federatie per jaar rouleren.

Wim Moes (voorzitter CvB Alfa-college) is per 1 januari 2020 Robert Leeftink (lid CvB MBO Utrecht) opgevolgd als penningmeester van de Federatie.

De acht mbo-instellingen die aangesloten zijn bij deze federatie willen jongeren naast het leren van een vak voorbereiden op burgerschap en het innemen van hun plek in onze samenleving.

De Federatie Christelijk MBO heeft daarvoor onder meer een eigen practoraat ‘Verschillen waarderen’ ingesteld. Theo Rietkerk: “In 2020 willen wij het practoraat verder vormgeven, willen wij de vrijheid van onderwijs verder brengen en blijven inzetten op persoonsvorming in het beroepsonderwijs.“

albedacollege     rocmensoalting     roca12     landstede     friesepoort     cibap     Logo MBO Utrecht zwartwit     alfacollege