Hier bent u:   Federatie Christelijk MBO > Nieuwsberichten > Pauline Satter nieuwe voorzitter Federatie Christelijk MBO

Pauline Satter nieuwe voorzitter Federatie Christelijk MBO

Pauline Satter (lid CvB bij COG) is de nieuwe voorzitter van de Federatie Christelijk MBO. Zij is Theo Rietkerk (voorzitter CvB Landstede) opgevolgd.

De zeven mbo-instellingen die aangesloten zijn bij deze federatie willen jongeren – naast het leren van een vak – voorbereiden op het innemen van hun plek in onze samenleving. Pauline Satter: “De Federatie Christelijk MBO ziet inclusief christelijk beroepsonderwijs als haar roeping. Het christelijk mbo wil een bijdrage leveren aan een betere wereld en samenleving waarin jongeren met een beroepsopleiding hun beroepsmatige en persoonlijke bijdrage mogen en kunnen leveren. We willen opleiden en het gesprek voeren over burger zijn. Als bestuurders hebben we daar allemaal onze eigen rol in.”

De Federatie Christelijk MBO heeft onder meer een eigen practoraat ‘Verschillen waarderen’ ingesteld. Een practoraat is een expertisecentrum in het MBO rondom een maatschappelijk relevant thema, met de opdracht om voor inhoudelijke vernieuwing van het onderwijs te zorgen. Dat gebeurt onder de leiding van een practor en door middel van praktijkgericht onderzoek, scholing van onderwijsprofessionals, gerichte onderwijsinterventies en beleidsadvisering. Het unieke aan dit practoraat is dat het door de acht instellingen die zijn aangesloten bij de Federatie Christelijk MBO en Verus in het leven geroepen werd. Zij willen hun studenten inspireren te dromen van en te werken aan een humane, solidaire en duurzame wereld, waarin alle mensen leven met respect, aandacht, inzet en verantwoordelijkheid voor elkaar en de aarde.

rocmensoalting     roca12     landstede     friesepoort     cibap     Logo MBO Utrecht zwartwit     alfacollege